05.09.2022, 09:43

У Брюсселі 5 вересня відбудеться засідання Ради асоціації Україна–ЄС

В Брюсселе состоится заседание Совета ассоциации Украина-ЕС

У Брюсселі 5 вересня відбудеться восьме засідання Ради асоціації Україна-ЄС. На порядку денному – заявка України на членство у Євросоюзі.

Сьогодні, 5 вересня, урядова делегація України на чолі із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем бере участь у заходах восьмого засідання Ради асоціації ЄС-Україна. Про це повідомляється на сайті Європейської ради, передає Час Пік.

"Рада асоціації обговорить порядок денний двосторонніх відносин між ЄС й Україною, зокрема, імплементація Угоди про асоціацію. Сторони обговорять також підтримку, яку ЄС надає Україні з початку агресивної війни росії, та подання України на членство в ЄС", - йдеться у документі.

Засідання розпочнеться о 13:15 за київським часом. Засідання проходитиме під головуванням прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля. Делегацію від ЄС очолить Верховний представник закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель.

Очікується, що під час зустрічі відбудеться сесія з обмеженим доступом, під час якої представники ЄС та України обміняються поглядами на поточну ситуацію, пов'язану з агресивною війною РФ проти України, а також розглянуть інші глобальні та регіональні питання.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк