22.09.2022, 07:18

Україна обміняла 200 військовополонених на Медведчука

Украина обменяла 200 военнопленных на Медведчука

Українська влада в ніч на 22 вересня повідомила про наймасштабніший обмін військовополоненими з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Вдалося повернути 215 українських військових, зокрема, понад 100 захисників "Азовсталі".

З 215 полонених, звільнених із російського полону, безпосередньо 200 військовослужбовців Україна повернула в обмін на підозрюваного у держзраді політика, лідера проросійської партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука, кума Путіна. Про цей ефір телемарафону повідомив в.о. голови Служби безпеки України Василь Малюк, передає Час Пік.

В.о. голови СБУ Василь Малюк особисто зустрічав звільнених українців на Чернігівщині під час процедури обміну, організованої під керівництвом Офісу Президента.

"Медведчук – це не просто кум путіна, а якісно задокументований нами державний зрадник. Його провина повністю зафіксована у відповідних матеріалах, які зібрала СБУ. Крім того, під час роботи по справах Медведчука ми знешкодили не одну агентурну мережу, затримали багатьох державних зрадників та здобули велику кількість важливої інформації, яку використовуємо у контррозвідувальних заходах. А тепер завдяки обміну ми змогли витягнути з російського полону героїв, на яких так чекають вдома", – зазначив Василь Малюк.

Обмін, у якому було задіяно відразу кілька держав, до останнього моменту тримався в секреті.

Російська влада офіційно обмін поки не коментує.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк