22.09.2022, 08:03

П'ять командирів полку "Азов" перебуватимуть у Туреччині до кінця війни

Фото: пресс-служба МВД

Президент України Володимир Зеленський заявив, що п'ять командирів полку "Азов", які були звільнені в рамках обміну військовополоненими, перебуватимуть у Туреччині до кінця війни.

П'ять командирів полку "Азов" перебуватимуть у Туреччині до кінця війни. Це передбачено домовленостями, досягнутими раніше із президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом. Як повідомив президент України Володимир Зеленський, українські герої будуть під особистими гарантіями захисту Ердогана.

"Майже всі звільнені вже на території України, окрім п'ятьох командирів "Азова.

П'ятеро наших звільнених з полону командирів будуть у повній безпеці, у комфортних умовах та під особистою протекцією президента Туреччини на якийсь час до кінця війни. Їхнім сім'ям буде забезпечена можливість з ними бачитися", - зазначив Зеленський.

Це командир "Азова", Герой України Денис Прокопенко ("Редіс"), його заступник Святослав Паламар ("Калина"), виконуючий обов'язки командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський ("Волина"), Олег Хоменко та Денис Шлег з Нацгвардії України. 

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов та міністр внутрішніх справ Денис Монастирський зараз перебувають поряд із "азовцями".

Нагадаємо, Україна обміняла 200 військовополонених на Медведчука. Президент України Зеленський розповів деталі обміну військовополоненими.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк