22.09.2022, 09:52

ЄС у максимально короткі терміни розширить санкції проти РФ – Борель

ЕС в максимально короткие сроки расширит санкции против РФ – Боррель

На зустрічі глав МЗС країн ЄС на полях Генасамблеї ООН було підтверджено рішучість ЄС продовжити надавати Україні військову підтримку. Також Євросоюз має намір у найкоротші терміни запровадити нові санкційні заходи проти РФ у зв'язку з війною в Україні.

Європейський союз має намір у найкоротші терміни ввести нові санкційні заходи проти РФ у зв'язку з війною в Україні. Про це 21 вересня журналістам заявив верховний представник Євросоюзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель, повідомляє Час Пік.

Виступаючи перед журналістами у Нью-Йорку, Боррель сказав, що міністри 27 країн ухвалили політичне рішення щодо застосування нових галузевих та індивідуальних заходів. Вони також домовилися продовжити постачання зброї до України.

Він зазначив, що санкції матимуть і "персональний, і секторальний" характер й будуть розроблені "максимально швидко у координації з партнерами".

За словами Борреля, до списку санкцій планується включити представників російського керівництва, а також осіб, які беруть участь у підготовці псевдореферендумів у так званих "ДНР", "ЛНР", Херсонській та Запорізькій областях.

Водночас він зазначив, що рішення про те, щодо кого конкретно буде запроваджено обмеження, ще не ухвалено.

Видання Politico із посиланням на дипломатичні джерела повідомляє, що Єврокомісія готова поділитися з країнами ЄС своїм санкційним планом вже у п'ятницю. Ці заходи включають "обмеження цін на російську нафту, запропоноване G7, включення до списку більшої кількості осіб, пов'язаних із Кремлем, та нове скорочення торгівлі з Росією предметами розкоші".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк