06.10.2022, 14:42

"Давайте домовлятися!": На тлі "веселих" новин з фронту в РФ знову заговорили про переговори

Валентина Матвиенко

Голова Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко запропонувала делегації України на майданчику 8-го саміту глав Парламентів G20 в Індонезії сісти за стіл переговорів.

На тлі поразок російської армії та величезних втрат у війні в Україні, у РФ знову заговорили про відновлення "мирних" перегорів з Україною, повідомляє Час Пік.

Спікер Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко цинічно заявила, що Росія "за мирне врегулювання" конфлікту в Україні та запропонувала представникам Верховної Ради сісти за стіл переговорів.

"Давайте просто сьогодні на майданчику парламентської "двадцятки" сядемо за стіл переговорів: парламент Росії, парламент України. Давайте спробуємо зрозуміти один одного, знайти домовленості", - сказала Матвієнко.

За її словами, Росія готова до переговорів щодо "врегулювання внутрішньоукраїнської кризи" і виступає за її мирне політичне рішення.

Мабуть, "друга армія світу" неслабо відгрібає, якщо самі почали проситися на переговори.

"Ми тут напали на вашу країну, влаштували невелику різанину, зруйнували кілька міст, але давайте ви тепер сядете з нами за стіл переговорів".

Ну а чо такого?", - прокоментував заяву Матвієнко екс-представник України з Донбасу в Тристоронній контактній групі у Мінську, український журналіст Денис Казанський.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк