07.10.2022, 08:30

Зеленська у Польщі отримала Премію лицаря свободи, присуджену народу України

Первая леди Украины Елена Зеленская в Польше

Перша леді України Олена Зеленська у Польщі під час Варшавського безпекового форуму отримала Премію лицаря свободи, присуджену народу України за протистояння російській агресії.

Дружина Президента України Олена Зеленська на Варшавському безпековому форумі від імені народу України отримала нагороду "Лицар свободи". Про це ]]>повідомляє ]]>прес-служба глави держави, передає Час Пік.

Цю нагороду вручає польський Фонд Казимира Пулавського видатним діячам, які сприяли популяризації цінностей генерала Пулавського, а саме свободи, справедливості та демократії. Цього року організатори нагородили український народ, який протистоїть російській агресії.

Під час церемонії вручення прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте зазначила, що Україна показала всьому світу, як друга армія світу виявилася неспроможною перед мужністю та сміливістю волелюбного народу.

"Ті, хто вважав за краще заплющувати очі, зараз ясно бачать, що українці стоятимуть за кожен дюйм своєї території, за право кожної дитини в Україні рости на вільній та незалежній Батьківщині, що Україна врешті-решт переможе у цій війні", - сказала Інгрида Шимоніте. 

Перша леді України в рамках візиту до Польщі провела зустріч із першою леді цієї країни Агатою Корнгаузер-Дудою та виступила на Варшавському безпековому форумі.

Олена Зеленська подякувала колезі за незмінну позицію Польщі – чіткі меседжі на підтримку нашої держави пролунали під час виступу Президента Анджея Дуди на 77-й сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Зеленська наголосила, що підтримка України для всього світу – це інвестиція у майбутнє.

"Це новий спосіб долучитися до відновлення України через відбудову освіти, медицини чи гуманітарну допомогу. Буду рада презентувати всі ці напрямки в Польщі", – розповіла вона.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк