30.10.2022, 14:57

Глава МЗС Литви закликав світ забезпечити військовий супровід судам з українським зерном

Иллюстративное фото / Открытый источник

Міністр закордонних справ Литви Габрієлюс Ландсбергіс вважає, що після того, як РФ оголосила про зупинення своєї участі у "зерновій угоді", експорт продовольства з портів України має супроводжувати "військовий ескорт".

Про це Габріелюс Ландсбергіс написав у Twitter, повідомляє Час Пік.

"Переговори з росією не працюють. путін порушує домовленості та шантажує всіх нас. Якщо він продовжить ставити під загрозу експорт зерна з України, вільний світ має об'єднатися, щоб охороняти судноплавство з військовим ескортом. Обійдемося без шантажу", - написав Ландсбергіс.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вважає, що на заяву РФ про вихід із "зернової угоди" потрібна жорстка міжнародна реакція.

Як ]]>зазначив ]]>в ефірі "Громадського радіо" політолог Олександр Антонюк, історія про розірвання "зернової угоди" Росією була питанням часу.

"Росія була не дуже задоволена, коли підписували "зернові угоди", навіть від самого початку, тому що вона ламала їхні плани. Тому що, у цьому випадку треба було розуміти, що в них у планах було: реалізація краденого зерна і збереження цього коридору, який би убезпечував їх від додаткових санкцій.

Позицію президента Ердогана ми до завтрашнього дня отримаємо. Для Ердогана - це теж такий своєрідний ляпас, який руйнує його плани бути "миротворцем", - зазначив політолог.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк