12.11.2022, 08:29

"Росія має бути ізольована": США та ЄС закликають бойкотувати делегацію РФ на G20

Иллюстративное фото / Открытый источник

У США заявили, що на саміті G20 слід ізолювати РФ. Водночас Євросоюз та Велика Британія закликали бойкотувати представників Росії.

Державний секретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров не зустрічатимуться на саміті G20. Про це на брифінгу заявив представник Держдепу Нед Прайс, повідомляє Час Пік.

Прайс наголосив, що з РФ "не може бути так, як завжди" і вона має бути ізольованою. Він зазначив, що Лавров зіткнеться на саміті із зневагою та критикою через війну проти України.

Також Прайс згадав продовольчий шантаж РФ та небажання Кремля продовжувати зернову угоду, коли "решта світу ризикує залишитися голодною".

Велика Британія та Євросоюз закликали партнерів нехтувати представниками РФ на саміті. Зокрема вийти під час виступу представників РФ.

Нагадаємо, наступного тижня в Індонезії відбудеться саміт "Групи двадцяти". Російський президент Володимир Путін не поїде на зустріч та навіть не братиме участі в онлайн-форматі.

Таким чином Путін хоче запобігти колективному приниженню, яке на нього чекає, якщо він поїде на саміт.

На думку політтехнолога Бориса Тізенгаузена, якби Путін приїхав на саміт G20, все почалося б з найпростішого – люди відмовлялися б стояти поряд з ним або робити колективне фото. За словами Тизенгаузена, це було б "сеансом глобального колективного приниження".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк