16.11.2022, 11:56

Подоляк прокоментував падіння російської ракети у Польщі

Віктор Білий | Всі новини автора

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк поклав на Росію повну відповідальність за вчорашній інцидент із падінням уламків ракет на польській території.

Про це повідомив Михайло Подоляка в ефірі національного марафону, передає Час Пік.

"Намір, засоби виконання, ризики, ескалація - все це тільки Росія. І тут не можу бути жодних інших пояснень будь-яким ексцесам з ракетами. Тому коли країна-агресор завдає навмисного масованого ракетного удару по всій території великої країни на європейському континенті своєї застарілої радянською зброєю (ракети класу X), трагедія рано чи пізно відбувається і на території інших держав", – заявив Подоляк.

Він також нагадав, що російські ракети, а також їхні уламки раніше неодноразово падали в прикордонних зонах. Російське керівництво залишається відповідальним за всі подібні інциденти.

"Удари по території Польщі – не випадковість, а свідомо спланований "привіт" від Росії, замаскований під "помилку". Так буває, коли зло залишається безкарним, а політики займаються "умиротворенням" агресора", - наголосив він.

Радник додав, що російський терористичний режим має бути зупинено. Подоляк також висловив співчуття сім'ям загиблих.

Нагадаємо, що вчора 15 листопада, під час масованого обстрілу Росією територію України, стався вибух за 7 кілометрів від українського кордону в населеному пункті Пшеводов Люблінського воєводства. Внаслідок інциденту загинули двоє людей. У Польщі терміново скликали засідання Комітету національної безпеки.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк