25.11.2022, 08:22

В Україну прибув із візитом міністр закордонних справ Великої Британіїї Джеймс Клеверлі

министр иностранных дел Великобритании Джеймс Клеверли

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі прибув із візитом до Києва. Глава МЗС Британії вперше прибув до столиці України й анонсував новий пакет допомоги.

Британський міністр у рамках поїздки зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським та головою МЗС України Дмитром Кулебою, повідомляє Час Пік.

Глава МЗС Великої Британії Джеймс Клеверлі пообіцяв виділити мільйони фунтів стерлінгів на подальшу підтримку Києва, щоб забезпечити країні практичну допомогу, якої вона потребуватиме взимку.

Клеверлі засудив РФ за її "жорстокі атаки" на мирних жителів, лікарні та енергетичну інфраструктуру України. Він повідомив про виділення 3 мільйонів фунтів стерлінгів на відновлення життєво важливої ​​інфраструктури та ще 5 мільйонів на ініціативу з доставки українського зерна до країн, що наражаються на ризик голоду.

Пакет підтримки на три мільйони фунтів (134 млн грн) передбачає кошти на реконструкцію шкіл, карет швидкої допомоги, допомогу жертвам сексуального насильства під час агресії РФ.

"Великобританія стоїть пліч-о-пліч з Україною...

Я на власні очі бачив, як допомога з боку Великобританії допомагає сміливим громадянам чинити опір та відновлювати країну.

З настанням зими Росія продовжує намагатися зламати рішучість України своїми жорстокими нападами на мирних жителів, лікарні та енергетичну інфраструктуру. Але Росія зазнає невдачі...

Наша підтримка триватиме доти, доки цю чудову країну не буде відновлено", – сказав Джеймс Клеверлі.

Окрім зустрічей із більшістю українського політичного керівництва, Клеверлі також відвідає центр для біженців та школу, яка має відкритися невдовзі після відновлення за підтримки Великобританії.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк