25.11.2022, 13:44

Пропозиції, що не передбачають деокупацію Криму - марна трата часу, - Зеленський

Иллюстративное фото / Открытый источник

Президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий розглянути різні варіанти повернення анексованого РФ Криму. При цьому він закликає не гаяти часу на пропозиції, що не передбачають деокупацію півострова.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не проти розглянути варіанти, що передбачають повернення окупованого Криму невійськовим шляхом. Про це він сказав в інтерв'ю Financial Times, опублікованому ввечері 24 листопада.

"Я розумію, що всі спантеличені ситуацією та тим, що буде з Кримом. Якщо хтось готовий запропонувати нам шлях щодо деокупації Криму невійськовим шляхом, я буду тільки за…

Якщо рішення [не передбачає] деокупацію та [Крим] є частиною Російської Федерації, ніхто не повинен витрачати на це свого часу. Це марна трата часу", - сказав Зеленський.

За словами Зеленського, атаки на об'єкти громадянської інфраструктури свідчать, що Москва не має наміру вести переговори про припинення війни.

Президент України запевнив, що будь-які дії РФ не послаблять рішучість України звільнити усі свої землі.

"Ми маємо повернути всі території. Якщо ви не можете повернути свою землю повністю, війна просто заморожується. Це питання часу, коли вона відновиться", - сказав Зеленський.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк