30.11.2022, 12:40

ЄС пропонує створити спеціалізований суд за підтримки ООН для розслідування злочинів РФ в Україні

президент Европейской комиссии Урсула фон дер Ляен

Європейська комісія виступила із пропозицією створити спеціалізований суд за підтримки ООН для розслідування та судового переслідування злочинів РФ в Україні.

Єврокомісія пропонує створити спеціальний суд для розслідування та судового переслідування злочинів РФ в Україні. З такою заявою виступила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у Брюсселі 30 листопада, повідомляє Час Пік.

"Продовжуючи підтримувати Міжнародний кримінальний суд, ми пропонуємо створити спеціалізований суд за підтримки ООН для розслідування та судового переслідування злочину агресії Росії", - заявила Урсула фон дер Ляєн.

Вона зазначила, що Євросоюз готовий розпочати роботу з міжнародною спільнотою, щоб досягти максимально широкої міжнародної підтримки для роботи цього спеціалізованого суду.

Президентка Єврокомісії також наголосила, що РФ має фінансово заплатити за руйнування, які вона спричинила.

"Збитки, завдані Україні, оцінюються у 600 мільярдів євро. Росія та її олігархи мають компенсувати Україні збитки та покрити витрати на відновлення країни. І ми маємо кошти, щоб змусити Росію заплатити. Ми заблокували 300 мільярдів євро резервів російського Центрального банку та заморозили 19 мільярдів євро грошей російських олігархів", – сказала Урсула фон дер Ляєн.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк