08.12.2022, 08:22

Комітет Сенату США ухвалив резолюцію про визнання дій РФ в Україні геноцидом

Комитет Сената США принял резолюцию о признании действий РФ в Украине геноцидом

Комітет Сенату США з міжнародних відносин ухвалив резолюцію про визнання дій РФ геноцидом проти українського народу. Тепер документ буде винесено на голосування у Сенаті США.

Документ було запропоновано сенаторами із Демократичної та Республіканської партій. Вони закликають уряд США накласти на причетних до ведення війни громадян РФ санкції в рамках "акту Магнітського", повідомляє Час Пік із посиланням на західні ЗМІ.

"Путін своїми діями і словами неймовірно ясно дав зрозуміти, що його мета – знищити існування українського народу. Я на власні очі бачив його жорстокість в Ірпені та Київській області… Ми повинні й надалі робити все можливе, щоб підтримати український народ у його боротьбі за виживання" , – йдеться в офіційній заяві сенатора-республіканця Джима Ріша.

Про що йдеться у резолюції:

  • Засуджує РФ за геноцид проти українського народу
  • Закликає США, НАТО та європейських союзників підтримати уряд України, щоб запобігти подальшим актам геноциду українського народу з боку РФ.
  • Підтримує трибунали та міжнародні кримінальні розслідування, щоб притягнути до відповідальності російське політичне керівництво та військових, винних у агресивній війні, військових злочинах, злочинах проти людяності та геноциді.
  • Закликає президента США використати акт Магнітського щодо винних та причетних до геноциду, який здійснюється в Україні.

Наразі дату розгляду документа в Сенаті США не визначено.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк