08.12.2022, 12:28

Путін став "невдахою року" за версією Politico

Путин стал "неудачником года" по версии Politico

Американське видання Politico назвало російського диктатора Володимира Путіна "невдахою року". У рейтингу 28 впливових людей Європи його помістили до категорії "Мрійників" з позначкою "невдаха".

Путіна назвали "невдахою року" за версією видання ]]>Politico]]>, оскільки він не зміг здійснити свою мрію про "велику Росію" та програє війну проти України, повідомляє Час Пік.

Зазначається, що російський президент чіпляється за свою так звану "спеціальну військову операцію", але мрія Путіна про "велику Росію" навряд чи здійсниться, оскільки повномасштабне вторгнення в Україну "почало розвалюватися майже так само швидко, як і почалося".

"Путін давно прагне повернути Росії статус великої держави, який вона мала за часів Радянського Союзу.

Натомість його вторгнення відкинуло його країну до третьорядного статусу, нездатної здолати супротивника, якого вона недооцінювала і якого зневажала.

В умовах західних санкцій... Росія вдається до фіктивних референдумів і брязкання ядерними шаблями, намагаючись чинити тиск на Захід, щоб він дозволив Путіну створити видимість перемоги.

Інші б скоротили свої втрати і відступили, але впертість Путіна означає, що війна, швидше за все, затягнеться. Нездатність Путіна реалізувати свою мрію не означає, що він не буде продовжувати бути кошмаром для своїх сусідів...", - пише Politico.

Варто зазначити, що міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова у Politico назвали "темним дипломатом". Він потрапив до розділу "Руйнівників".

Путин

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк