08.12.2022, 13:23

Зеленський став людиною року та найвпливовішою людиною Європи у 2022 році

Леся Матвеева | Всі новини автора
Владимир Зеленский

Президент України Володимир Зеленський став найвпливовішою людиною Європи у 2022 році за версією видання Politico. А за версією журналу Time Володимир Зеленський та український дух перемогли у конкурсі "Людина року".

Журнал ]]>Time ]]>оголосив президента України Володимира Зеленського людиною року. За версією видання ]]>Politico]]>, Зеленський став найвпливовішою людиною Європи у 2022 році, повідомляє Час Пік.

Американське видання Politico повідомило в ніч проти 8 грудня, що визнало президента України Володимира Зеленського найвпливовішою людиною у Європі.

До рейтингу найвпливовіших людей Європи, який очолив Зеленський, Politico включило 28 осіб: 18 чоловіків та 10 жінок. До нього увійшли політики, дипломати, економісти, педагоги та кліматологи.

"Лише погляньте, як європейські лідери, які перемагають на виборах, біжать до Києва, щоб сфотографуватися з урочистим 44-річним чоловіком у його тепер культовій оливково-зеленій футболці. Стояти поруч з ним – ось як політики прагнуть, щоб їх бачили.

Зеленський переконав решту Європи в тому, що її майбутнє пов'язане з Україною – в це мало хто вірив до вторгнення Росії в лютому. Його комунікативні навички були ключовими. Його риторика чітко вказує на зловмисність російського режиму, проти якого він бореться, розвіюючи віру значної частини Європи – особливо Берліну і Парижу – в те, що Москва може бути партнером", - пише Politico.

Зеленский

Журнал Time оголосив президента України Володимира Зеленського людиною року. "Персона року. Володимир Зеленський та дух України", - кажуть заголовок та підзаголовок на обкладинці номера Time.

"Володимир Зеленський та дух України оголошені Персоною року Time за те, що вони довели, що відвага може бути такою ж заразною, як і страх, за те, що об'єднали народи та держави і підняли їх на захист свободи, за те, що нагадали світові про крихкість демократії і миру...", - пише Time.

Зеленский

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк