15.12.2022, 08:00

Польський Сейм визнав РФ державою-спонсором тероризму

Польский Сейм признал РФ государством-спонсором терроризма

Сейм Польщі визнав Російську Федерацію державою, яка підтримує тероризм та застосовує терористичні заходи.

Сейм Польщі 14 грудня більшістю у 231 голос ухвалив резолюцію про визнання РФ державою-спонсором тероризму. У документі ]]>йдеться]]>, що РФ систематично порушує права людини, міжнародне право та Статут ООН, а також низку інших зобов'язань, повідомляє Час Пік.

Зазначається, що РФ нападає на території інших країн, здійснює військові злочини та геноцид, а також здійснює ворожу економічну діяльність, зокрема у галузі енергетики.

Сейм Польщі також ухвалив поправку, запропоновану одним із депутатів щодо Смоленської катастрофи. Йдеться про визнання Росії країною, "безпосередньо відповідальною за аварію літака ВПС Польщі 10 квітня 2010 року".

"Росія несе пряму відповідальність за аварії рейсу Малазійських авіаліній (MH17) в липні 2014 року, коли загинули 298 пасажирів і членів екіпажу, а також за аварії рейсу ВПС Польщі у Смоленську у квітні 2010 року, в результаті якого на борту загинули 96 осіб, у тому числі президент Республіки Польща Лех Качинський, представники уряду Польщі, високопоставлені воєначальники Польщі та НАТО, а також члени польського парламенту", - йдеться у документі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк