04.01.2023, 21:12

Чи буде ракетний обстріл 7 січня? Відповідь експерта

Марина Началова | Всі новини автора
ракета

У російської армії хоч і виникають проблеми з виготовленням ракет для ударів по Україні, але вони все ж таки їх виробляють. В практику росіян увійшли регулярні ракетні атаки по українській інфраструктурі, тому багатьох хвилює питання, чи буде ракетний обстріл 7 січня.

Про це у своєму Телеграм-каналі розповідає військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко, передає Час Пік.

Експерт зазначає, що окупанти можуть підготувати до використання по 5-7 ракет на добу, тому вони навряд чи зможуть накопичити достатньо ракет для удару, подібного до тих, які були раніше:

"Вже неодноразово публікувалися матеріали щодо виробництва в окупантів ракет, їх технічним та технологічним можливостям. Але при цьому їхній потенціал підготовки, саме підготовки боєкомплекту на добу становить 5-7 ракет. Не плутайте із виробництвом та відновленням після зберігання. Виходячи з цього, на 7 січня їхній ударний потенціал може становити до 50 ракет. Це менше середньостатистичного показника в 70 ракет і може бути посилений іншими засобами ураження, наприклад, ЗРК С-300 або дронами-камікадзе".

Також він зазначив, що у Росії, "як у маньяків-психопатів", є велике бажання завдавати ударів, але це не дуже ефективно через українські системи ППО, що постійно вдосконалюються:

"Безумовно, як у маніяків-психопатів вони мають дике бажання цей удар завдати, але він, як і інші, не змінить кардинально ситуації, але при цьому наблизить російські ракетні запаси до критичного виснаження. Хочеться, але вже колеться. Дуже колеться. Особливо на тлі зростаючої ефективності ППО", - наголосив Коваленко.

Нагадаємо, що Голова ГУР України Кирило Буданов вже повідомляв про критичну нестачу запчастин у Росії для відновлення крилатих ракет.

Читайте також: Великий наступ України: Буданов розповів, коли відбудуться головні бої

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк