19.01.2023, 22:24

У ВРУ внесли законопроєкт про заборону московського патріархату в Україні

Ольга Ранська | Всі новини автора
УПЦ МП

До Верховної Ради України депутати внесли законопроєкт, який забороняє УПЦ МП. Автори проєкту пропонують заборонити діяльність церков, центр управління яких розташований в Росії.

Відповідний документ з'явився сьогодні на сайті ВРУ, повідомляє Час Пік.

Ініціатором законопроєкту №8371 "Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій" є прем'єр-міністр Денис Шмигаль, а суб'єктом законодавчої ініціативи - Кабінет міністрів.

Як пояснив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, "законопроєкт спрямований на забезпечення духовної незалежності, недопущення розколу у суспільстві за релігійною ознакою, сприяння консолідації українського суспільства та захисту національних інтересів".

Зокрема, проєктом Закону передбачено внесення змін до ЗУ «Про свободу совісті та релігійні організації», «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», якими унеможливлюється діяльність в Україні релігійних організацій, керівний центр (управління) яких знаходиться за межами України в державі, що здійснює збройну агресію проти України.

проєкт закону

Крім того, сьогодні також стало відомо, що в Україні порушено кримінальну справу проти настоятеля монастиря Києво-Печерської лаври, митрополита Української православної церкви Павла (у світі – Петра Лебедя). Його звинувачують у "порушенні рівноправності громадян залежно від їхніх релігійних переконань".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк