20.01.2023, 22:59

Німеччина оголосила про пакет військової допомоги Україні на суму 1,08 мільярда доларів

Ольга Ранська | Всі новини автора
Писториус

Нещодавно призначений міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус сьогодні оголосив про пакет військової допомоги Україні на суму 1,08 мільярда доларів.

Пісторіус зробив цю заяву у кулуарах зустрічі контактної групи по Україні на авіабазі Рамштайн у Німеччині, про це повідомив ]]>CNN]]> представник міністерства оборони Німеччини. При цьому він не уточнив, що саме включатиме пакет допомоги.

Тиск на Німеччину

Розчарування, яке відчувають деякі члени НАТО щодо Німеччини, зміцнило думку деяких кіл про те, що Берлін повільніше за його західних колег пропонує підтримку Україні.

Німеччина не змогла домовитися зі своїми ключовими західними союзниками про відправку танків Leopard 2 в Україну сьогодні на зустрічі в Рамштайні, закликавши США відправити свої танки M1 Abrams.

Проте міністр оборони України Олексій Рєзніков назвав зустріч у Рамштайні «чудовою зустріччю друзів», попри те, що західні союзники не погодилися поставити Україні основні бойові танки «Leopard». Рєзніков висловив упевненість у тому, що українська армія отримає більше зброї та боєприпасів:

«Ми переможемо. Зло буде переможено», - написав він у своєму Twitter.

Читайте також: Підсумки зустрічі "Рамштайн-8" та головні заяви керівництва Пентагону

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк