08.02.2023, 09:23

Байден пообіцяв безстрокову підтримку Україні у щорічній промові перед Конгресом

7 февраля 2023 года / Jacquelyn Martin, Pool

США допомагатимуть Україні та підтримуватимуть її стільки, скільки потрібно. Про це президент США Джо Байден заявив 7 лютого під час щорічного звернення до Конгресу.

Війна РФ проти України є найбільшим тестом для світу. Таку думку висловив президент США Джо Байден у своїй щорічній промові перед Конгресом "Про стан держави". Його промову ]]>опублікувала]]> прес-служба Білого дому, передає Час Пік.

У своєму виступі Джо Байден запевнив, що США готові підтримувати українців стільки, скільки потрібно.

Також він наголосив, що західна спільнота відстоюватиме свої головні цінності.

Джо Байден нагадав, що рік тому він говорив у Конгресі про жорстоку війну, яку розв'язав Путін, і що вона стала випробуванням для всього світу.

"Чи ми будемо відстоювати найбільш основні принципи? Чи ми будемо відстоювати суверенітет, чи ми будемо відстоювати право людей жити вільними від тиранії? Чи ми будемо відстоювати захист демократії?

Через один рік ми знаємо відповідь: так, ми будемо!

І так, ми це зробили! Ми це зробили!?

Ми об’єднали НАТО і збудували глобальну коаліцію. Ми вистояли проти агресії Путіна", - сказав Байден.

Президент України Володимир Зеленський подякував президенту США Джо Байдену за слова підтримки на адресу України під час його виступу в Конгресі 7 лютого.

"Дякую президенту Байдену за потужні слова підтримки України під час звернення до нації. Високо цінуємо та вдячні за лідерство США у допомозі Україні, за солідарність всього американського народу. Наші цінності – єдині, наша спільна мета – перемога. Україна вільно обирає своє майбутнє. Так є. І так буде!" – написав Зеленський у Twitter 8 лютого.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк