16.02.2023, 12:03

Європарламент закликав Грузію помилувати та звільнити Саакашвілі

Европарламент призвал Грузию помиловать и освободить Саакашвили / Фото: Facebook

Європарламент ухвалив резолюцію, в якій виражається серйозне занепокоєння погіршенням стану здоров'я колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі. Депутати Європарламенту закликають помилувати та звільнити політика з-під варти.

Депутати Європарламенту 15 лютого ухвалили резолюцію, в якій висловлюють "серйозне занепокоєння" погіршенням стану здоров'я екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі, який перебуває під вартою з жовтня 2021 року. Про це ]]>повідомляється ]]>на сайті Європарламенту, передає Час Пік.

Як йдеться у повідомленні Європарламенту, за таке рішення проголосувало 577 депутатів, проти виступили 33, 26 - утрималися.

Євродепутати відзначають різку втрату ваги Саакашвілі та припускають, що він міг постраждати від отруєння важкими металами під час ув’язнення. Вони закликають нинішню грузинську президентку Саломе Зурабішвілі скористатися своїм конституційним правом і помилувати Саакашвілі.

"Відзначаючи повідомлення про його різку втрату ваги та припущення, що він міг постраждати від отруєння важкими металами під час ув’язнення, депутати Європарламенту закликають грузинську владу звільнити Саакашвілі та дозволити йому отримати належне лікування за кордоном", - йдеться у резолюції.

Євродепутати нагадали грузинській владі, що вона несе відповідальність за забезпечення здоров'я і благополуччя Саакашвілі, надання йому належного медичного лікування та за дотримання його фундаментальних прав.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк