21.02.2023, 07:27

МЗС Німеччини радить своїм громадянам утриматися від поїздок до РФ

МИД Германии рекомендовал своим гражданам воздержаться от поездок в РФ

Міністерство закордонних справ Німеччини радить своїм громадянам відмовитись від поїздок до Російської Федерації.

Міністерство закордонних справ Німеччини опублікувало рекомендацію, в якій радить своїм громадянам утриматися від поїздок до РФ. Про це ]]>йдеться ]]>на сайті Федерального міністерства закордонних справ Німеччини, повідомляє Час Пік.

МЗС Німеччини закликало співгромадян бути особливо уважними та обережними в період з 20 по 26 лютого, коли в РФ заплановано низку заходів.

Зокрема це стосується поїздок в області, близькі до кордону з Україною: Ростовську, Краснодарську, Курську, Саратовську, Воронезьку та Волгоградську.

У заяві МЗС особливо наголошується, що власників двох громадянств – Німеччини та РФ – російська влада розглядає лише як громадян Росії. У разі конфліктних ситуацій, наприклад, що стосуються призову на військову службу, Німеччина не зможе надати таким людям консульську допомогу.

В МЗС Німеччини нагадали, що банківські картки ФРН більше не працюють у РФ, а ЄС забороняє вивозити до Росії банкноти євро за межами особистого користування. Також у відомстві нагадали про проблеми з перельотами.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк