04.03.2023, 14:18

В Україну з візитом прибули президентка Європарламенту та президентка Єврокомісії

В Украину с визитом прибыла президент Европарламента

В Україну з візитом прибули президентка Європейського парламенту Роберта Метсола та президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Роберта Метсола та Урсула фон дер Ляєн вже провели зустрічі зі спікером Верховної Ради України Русланом Стефанчуком, повідомляє Час Пік.

"Добре повертатися до України. До цих хоробрих людей, які надихнули світ. До героїв, які відмовляються здаватися. До тих, хто пожертвував усім заради наших цінностей. До європейців, чий дім у нашому Європейському Союзі", – написала Роберта Метсола у Twitter.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з президенткою Європейського парламенту Робертою Мецолою у Львові.

"Дякую за лідерство в підтримці України з перших днів цієї жахливої війни та важливі рішення, ухвалені Європарламентом. Зокрема, 1 березня минулого року, на другий день після подання нашої заявки на членство в ЄС, Європейський парламент ухвалив резолюцію про підтримку та необхідність надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС.

Україна прагне якнайшвидше завершити виконання рекомендацій Європейської комісії та розпочати переговори про вступ до ЄС уже цього року", - написав Зеленський у Facebook.

Для президента Европейской комиссии Урсулы фон дер Ляен это уже второй визит в Украину после полномасштабного вторжения РФ.

"Я очень рада быть в Украине - во второй раз для меня с начала войны. В течение этого года мы все увидели беспрецедентную храбрость и сопротивление очень мужественных людей", - сказала она во время общения с журналистами.

Кроме того, Урсула фон дер Ляен сообщила, что уже провела встречи со спикером Верховной Рады Украины Русланом Стефанчуком и генеральным прокурором Андреем Костиным. Также у нее запланирована встреча с президентом Украины Владимиром Зеленским.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк