18.05.2023, 08:52

Сенат Франції ухвалив резолюцію про визнання Голодомору геноцидом українського народу

Сенат Франции принял резолюцию о признании Голодомора геноцидом украинского народа

Сенат Франції слідом за Національною асамблеєю (нижня палата парламенту Франції) схвалив резолюцію про визнання Голодомору геноцидом українського народу.

Сенат Франції схвалив резолюцію про визнання Голодомору 1932-1933 р.р. геноцидом українського народу. Про це 17 травня ]]>повідомляється ]]>на сайті верхньої палати французького парламенту, передає Час Пік.

За ухвалення документа проголосувало 327 з 343 сенаторів, 16 виступили проти.

У резолюції ]]>зазначається]]>, що голод, депортації та методичне винищення мільйонів українців у 1932-1933 роках були штучно викликані радянською владою і були націлені на знищення української ідентичності.

"Оприлюднення звірств та страждань, які переніс український народ, є частиною боротьби проти забуття, за встановлення відповідальності та законних компенсацій, а також проти повторення цих трагедій у майбутньому", - наголошується в документі.

Президент України Володимир Зеленський назвав рішення Сенату Франції історичним.

"Вдячний усім сенаторам, які ініціювали й підтримали резолюцію. Черговий важливий крок на шляху до відновлення історичної справедливості та увічнення пам'яті мільйонів убитих голодом українців", - написав Зеленський у Twitter.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба подякував французькому Сенату за "історичне голосування, яке відновлює справедливість і вшановує пам'ять мільйонів жертв".

"Такі злочини ніколи не повинні повторитися і ніколи не повинні бути забуті", - написав Кулеба в Twitter.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк