09.07.2023, 11:09

Україна та Туреччина підписали Меморандум про виробництво БпЛА в Україні

Альона Тихоненко | Всі новини автора
меморандум

Під час робочого візиту Президента України Володимира Зеленського до Турецької Республіки було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості України й Міністерством промисловості та технологій Турецької Республіки у сфері стратегічних галузей промисловості.

Про це повідомляє Час Пік з посиланням на ]]>пресслужбу]]> Офісу президента.

Зазначається, що документ підписали міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін і міністр промисловості та технологій Туреччини Мехмет Фатіх Каджир. Вони це зробили у присутності Зеленського, а також Президента Туреччини Ердогана.

Повідомляється, що Меморандум сприятиме створенню нових проєктів, а також співпраці між компаніями обох країн в стратегічних галузях промисловості та технологій.

"Серед напрямів співпраці – розвиток потужностей і можливостей виробництва автономних транспортних засобів, зокрема безпілотних літальних апаратів; нарощування виробництва різних типів БпЛА; дослідження й розробки в галузі автономних систем, космосу та в інших технологічних секторах стратегічних галузей промисловості двох країн; інше технічне співробітництво, необхідне для розвитку стратегічних галузей промисловості", — йдеться у повідомленні.

У пресслужбі додали, що цей Меморандум допоможе зміцнити партнерство між державами.

Нагадаємо, що під час візиту до Туреччини, Україні вдалося повернути з російського полону п'ятьох командирів полку "Азов". Наразі вони вже перебувають на Батьківщині.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру четвертого епізоду анімаційного серіалу "Хробаки", який присвячено річниці визволення острова Зміїний, а також іншим вдалим “перегрупуванням”, “передислокаціям” та “жестам доброї волі” російських загарбників.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Зеленський призначив нового командувача Нацгвардії

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: