15.07.2023, 13:31

Урядова резиденція "Межигір'я" стане парком-пам'яткою: ВР підтримала закон

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Межигір'я

14 липня Верховна Рада України підтримала закон про створення парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення на місці резиденції експрезидента України Віктора Януковича.

Усього закон підтримав 241 депутат, повідомляє Час Пік з ]]>посиланням]]> на слова нардепа Ірини Геращенко.

Зазначається, що парк "Межигір'я" буде створено на території Вишгородського району Київської області, де розташована резиденція площею понад 138 га. Також згідно із законопроєктом, там планують утворити спеціальну адміністрацію парку.

"Це необхідно з метою охорони та використання в естетичних, виховних, наукових, природоохоронних та оздоровчих цілях визначних та цінних зразків паркового будівництва на території урядової резиденції "Межигір’я", — зауважила Геращенко.

Також вона додала, що землі навколо резиденції, згідно з рішенням суду, належать Кабінету Міністрів. Щоправда, куди увесь цей час йшли кошти за екскурсії та відвідування місця, — невідомо. Комунальні рахунки "Межигір'я" ніхто не сплачував, тому накопичились величезні борги за них.

"Цю територію для відпочинку треба утримувати, тепер питання буде унормовано", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що раніше в першому читанні було ухвалено законопроєкт №7457 про легалізацію медичного канабісу. Проєкт був внесений до парламенту ще у червні минулого року, однак зараз, під час війни, він став більш актуальним.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам п’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений неадекватності хворої влади однієї неназваної країни та її наслідкам.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: В Україні офіційно змінили дати трьох свят: подробиці

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк