04.08.2023, 08:36

Україна розпочала переговори зі США щодо двосторонньої угоди про надання безпекових гарантій

Украина начала переговоры с США по двустороннему соглашению о предоставлении гарантий безопасности

Україна 3 серпня розпочала переговори зі США щодо двосторонньої угоди про надання безпекових гарантій, як це передбачено Спільною декларацією про підтримку України, що є основою для розроблення відповідних двосторонніх угод.

Українську делегацію очолив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. Про це ]]>повідомляє ]]>прес-служба Офісу президента, передає Час Пік.

"Символічно, що саме Сполучені Штати Америки – наш найбільший стратегічний партнер – стали першою країною, із якою Україна розпочала цей процес. У такий спосіб ми створюємо успішну модель і для інших партнерів", – наголосив Єрмак.

Він також зазначив, що ці гарантії безпеки посилять прогрес України на шляху до майбутнього членства в євроатлантичній спільноті, включно з ЄС і НАТО, що є кінцевою метою та найнадійнішою гарантією безпеки.

Нагадаємо, 12 липня країни G7 узгодили спільну декларацію, у якій вказані параметри гарантій безпеки для України. До угоди зможуть доєднатися всі бажаючі країни. У декларації прописано підтримку України на близьку та далеку перспективи.

Президент Володимир Зеленський на нараді з керівниками іноземних дипломатичних установ України ]]>заявив]]>, що до спільної з G7 декларації про гарантії безпеки для України приєдналися вже 12 країн-партнерів: Бельгія, Данія, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Норвегія, Нідерланди, Португалія, Румунія, Фінляндія, Чехія та Швеція.

Украина начала переговоры с США по двустороннему соглашению о предоставлении гарантий безопасности

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам шостий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений болючим іміджевим втратам країни-окупанта. Крейсер “Москва”, газопровід “Північний потік”, Кримський міст… Далі буде!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк