17.08.2023, 07:24

Україну не запросили на саміт G20 в Індії: названо причину

G20 в Индии

Україну не запросили на саміт лідерів "Великої двадцятки", який відбудеться у Нью-Делі 9-10 вересня. Україна та партнери працюють над тим, щоб бути серед запрошених на саміт G20 в Індії.

Міністр закордонних справ Індії Субрахманіям Джайшанкар 16 серпня на прес-конференції підтвердив, що Україну не запросили на саміт лідерів "Великої двадцятки", повідомляє Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

На саміт лідерів G20 запрошено усіх 20 членів групи, зокрема РФ, а також дев'ять країн: Іспанія, Бангладеш, Нігерія, Маврикій, Єгипет, Нідерланди, Оман, Сінгапур та Об'єднані Арабські Емірати.

Джайшанкар пояснив, що рішення Індії не запрошувати Україну було ухвалено з урахуванням того, що G20 виступає за зростання та розвиток, а не за врегулювання конфліктів, яке має відбуватися у Раді Безпеки ООН.

"G20 - група проблем глобального економічного зростання, розвитку. Це саміт для обговорення проблем енергетики, добрив, постачання продовольства. Це G20, а не Рада безпеки ООН", - заявив Джайшанкар.

Раніше західні журналісти писали про те, що наступний раунд мирних переговорів щодо України може відбутися у рамках саміту G20 у вересні.

Україна та партнери працюють над тим, щоб бути серед запрошених на саміт G20 в Індії. Про це в ефірі національного телемарафону заявив заступник міністра закордонних справ Микола Точицький.

"Ми разом із нашими партнерами над цим працюємо, тому що сама тема стосуватиметься і економічних проблем. Ми вважаємо, що розірвання зернової угоди, є викликом не тільки для країн Африки, але й Азії та для усієї світової економіки", - сказав Точицький.

G20 в Индии

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам сьомий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: