31.08.2023, 20:40

Зеленський відповів, чи піде на другий термін, якщо вибори президента відбудуться у 2024 році

зеленский

Президент України Володимир Зеленський не дав однозначної відповіді про те, чи піде на наступний термін, якщо вибори відбудуться у 2024 році. Однак він висловив намір залишитися на посаді, поки триває війна.

Відповідні заяви глава держави зробив в інтерв'ю ]]>RTP]]>, передає Час Пік.

За словами Зеленського, під час війни Україна юридично не має права проводити вибори. Однак він додав, що "готовий вносити зміни до законодавства". Відповідаючи на запитання про страх програшу на виборах, Зеленський сказав: "Я нічого не боюсь".

Водночас глава держави вважає, що вибори мають відбуватися повністю на території України, щоб мали змогу проголосувати військові та українці, які зараз перебувають за кордоном.

"Ми не можемо позбавити їх голосу. Я хочу, щоб усе було законно та прозоро, як і на попередніх виборах. Я не хочу це пропустити", - зазначив Зеленський.

Крім того, за його словами, існує питання про ризики атаки РФ та необхідність захисту виборчих дільниць. Відповідаючи на запитання, чи балотуватиметься він на виборах, Зеленський заявив, що не залишить свою країну під час війни.

"У 2024 році, якщо триватиме війна, і якщо вибори відбудуться, я ніколи в житті не покину свою країну", - наголосив президент.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія анімації "Час Пікчерс продакшн" в колаборації з гуртом FoxBox до Дня Незалежності України презентують кліп нової пісні "Задля тебе". У цей непростий для всіх українців час дуже важливо оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте також: Звільнення Криму у 2023 році - відбудеться чи ні?: Прогноз таролога

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк