28.10.2023, 18:18

Єрмак розповів про підсумки першої зустрічі на Мальті щодо української формули миру

Оксана Мовчан | Всі новини автора
мир

На Мальті завершилася перша сесія зустрічі щодо "Формули миру". Глава ОП Андрій Єрмак поділився проміжними результатами. Одразу розпочалася і друга сесія.

Про підсумки першої сесії зустрічі він повідомив у своєму ]]>Телеграм-каналі]]>, передає Час Пік.

Так, союзники України представили п’ять пунктів української Формули миру та озвучили своє бачення імплементації.

До цих пунктів входять:

  • ядерна безпека,
  • енергетична безпека,
  • продовольча безпека,
  • гуманітарний напрямок (звільнення полонених та депортованих осіб),
  • відновлення територіальної цілісності України та світового порядку.

"Було багато коментарів, справді жвава дискусія. Я зараз бачу, наскільки масштабну роботу розпочав Володимир Зеленський у Хіросімі на саміті G7, де обговорювалася українська Формула миру, після чого були зустрічі радників з нацбезпеки в Копенгагені, Джидді, тепер на Мальті, а також робота з послами", – вважає голова Офісу.

Україна націлена на цілком конкретні результати, каже Єрмак, а саме – Глобальний саміт миру лідерів держав. 

"Під час свого виступу на сесії я нагадав, що до розробки плану Формули долучаються дедалі більше держав, що поважають міжнародне право та статут ООН. І РФ буде змушена поступитися світовій спільноті. Їй доведеться прийняти наші спільні умови", – зазначив він.

Також голова ОП відзначив декілька важливих досягнень:

  • за участю Катару вдалося повернути додому чотирьох українських дітей, тож спільні зусилля допоможуть звільнити ще тисячі, які залишаються заручниками Росії (пункт про гуманітарний напрямок);
  • Італія, Німеччина, Норвегія, Франція, США та інші партнери надали Україні комплекси ППО для захисту об'єктів енергетичної інфраструктури (пункт про енергетичну безпеку).

Від імені України Єрмак висловив вдячність партнерам за реалізацію цих пунктів. Також він переконаний, що завершення найбільшої війни у Європі з часів Другої світової справедливим, тривалим і всеосяжним миром буде мати величезний позитивний вплив на інші вибухонебезпечні конфлікти, які розгортаються у світі.

"І сьогодні ми подаємо новий потужний сигнал усьому людству: ми наближаємо мир. Справедливий. Стійкий. Тривалий. Для України. Для світу. Для всіх", – резюмував Андрій Єрмак.

Пропонуємо до перегляду:

Цей епізод присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" розповідає про незламну боротьбу “бойових” комарів, бліх та гусаків з російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте також:

28 жовтня – День визволення України від фашистських загарбників

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк