09.07.2024, 20:39

Макрон назвав дві країни НАТО, які проти вступу України до Альянсу

Марина Гончар | Всі новини автора
макрон

Президент Франції Еммануель Макрон розповів про рішучу позицію Сполучених Штатів Америки та Німеччини щодо вступу України до НАТО.

Макрон підкреслив, що саме ці дві країни виступають проти запрошення України до Альянсу, передає Час Пік.

"Уряди США та Німеччини демонструють рішучу протидію запрошенню України до НАТО", - зазначив французький президент. Він додав, що остаточне рішення про запрошення України до НАТО буде прийматися всіма союзниками.

Макрон нагадав, що українська влада була надзвичайно незадоволена відсутністю запрошення на попередньому саміті НАТО, який відбувся у Вільнюсі.

"Українці були дуже роздратовані, коли зрозуміли, що двері відчинені, але не настільки. І я думаю, що сценарій вашингтонського саміту такий самий", - додав він.

Ця заява Макрона підкреслює напруженість у відносинах між Україною та деякими членами НАТО щодо питання вступу. Відсутність єдності серед союзників стосовно цього питання створює додаткові виклики для України, яка прагне отримати більш чітке підтвердження своїх євроатлантичних амбіцій.

Водночас інші країни НАТО, такі як Польща та Литва, висловлюють активну підтримку Україні на шляху до членства в Альянсі. Вони вважають, що вступ України до НАТО зміцнить безпеку не тільки України, але і всього регіону.

Читайте також: Аналіз відео показує "високу ймовірність" прямого влучання російської ракети в лікарню, - моніторингова місія ООН

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк