10.07.2024, 20:41

Країни НАТО передали Україні лише половину обіцяної допомоги: президент Румунії закликає до дій

Марина Гончар | Всі новини автора
президент Румунії

Президент Румунії Клаус Йоханніс заявив, що Україна отримала від країн НАТО лише половину всієї допомоги, яку обіцяли надати раніше.

Про це повідомляє видання The Guardian, передає Час Пік.

"Щодо допомоги, яку ми всі надаємо Україні, я думаю, настав час бути реалістами: ми надали приблизно половину того, що обіцяли", - сказав Йоханніс. Він підкреслив, що таких постачань недостатньо, і якщо країни Заходу хочуть бачити перемогу України, то "треба передати більше".

Йоханніс наголосив, що затримки та невиконання обіцянок з боку країн НАТО створюють складну ситуацію для України на фронті. Це висловлювання підтверджує і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, який раніше також заявляв про затримки у наданні допомоги Україні. За його словами, члени Альянсу не виконали своїх обіцянок у повному обсязі, що ускладнює ситуацію для українських військових.

Столтенберг навів приклад затримок у виділенні нового фінансування для постачання зброї в Україну від США. Ці затримки та недопостачання негативно впливають на обороноздатність України, що своєю чергою, затягує конфлікт і збільшує людські та матеріальні втрати.

Ситуація з наданням допомоги Україні від країн НАТО залишається критичною. В той час, як Україна потребує постійної та ефективної підтримки для протистояння агресії, виконання обіцянок з боку міжнародних партнерів затримується. Це ставить під загрозу не тільки успіхи на фронті, але й стабільність у всьому регіоні. Відповідно, міжнародна спільнота повинна вжити невідкладних заходів для забезпечення належної підтримки України в її боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність.

Читайте також: Виступ Зеленського у Вашингтоні: ключові заяви

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк