12.09.2024, 21:44

МЗС України оголосило демарш Монголії через візит Путіна

Марина Гончар | Всі новини автора
лоорп

12 вересня Міністерство закордонних справ України зробило офіційну заяву, оголосивши демарш на адресу Монголії у зв'язку з візитом російського президента Володимира Путіна до Улан-Батора. Це рішення стало наслідком невиконання Монголією своїх міжнародних зобов'язань відповідно до Римського статуту.

]]>Пресслужба ]]>МЗС України повідомила, що демарш був оголошений під час зустрічі з генеральною директоркою департаменту Європи та Африки МЗС Монголії Ганхуурай Баттунгалаг, передає Час Пік.

Вона прибула до Києва за викликом української сторони для обговорення ситуації.

Українська сторона висловила своє глибоке розчарування через відмову Монголії як країни-підписантки Римського статуту виконати ордер Міжнародного кримінального суду на арешт Володимира Путіна під час його перебування на території Монголії. Міністерство закордонних справ України підкреслило, що такі дії не залишаться без відповідної реакції з боку України.

МЗС також зазначило, що рішення Монголії буде враховане в подальшій політиці розвитку двосторонніх відносин. Українська сторона сподівається, що Монголія вжене заходи для відновлення конструктивного характеру традиційно дружніх українсько-монгольських відносин, що буде в інтересах обох країн.

Таким чином, ситуація з візитом Путіна до Монголії стала важливим пунктом у дипломатичних відносинах між Україною і Монголією, і реакція українського уряду підкреслює серйозність ставлення до міжнародних зобов'язань та правосуддя.

Читайте також:

"Ми ж не дурні": Зеленський розкритикував мирний план Китаю та Бразилії щодо завершення війни РФ проти України

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк