25.05.2023, 09:18

Сертифікати SSL - які переваги вони дають?

Ольга Станішевська | Всі новини автора

 

SSL – це мережевий протокол, який використовується для безпечного з’єднання з Інтернетом, його прийнято як стандарт шифрування для веб-сторінок. Сертифікат SSL забезпечує конфіденційність передачі даних через Інтернет. Намір розробників SSL полягав у створенні універсального протоколу, який міг би використовуватися протоколами додатків (HTTP, FTP, telnet тощо).

Це означає, що SSL можна використовувати для шифрування підключень до електронної пошти, FTP-сервера, веб-сайту тощо. Завдяки своїй ефективності та простоті використання сертифікат SSL швидко розповсюдився, особливо для захисту транзакцій, що здійснюються в електронному банкінгу і в платіжних системах онлайн.

Які переваги сертифіката SSL?

  • Шифрування даних - SSL-сертифікат захищає (шифрує) передачу конфіденційної інформації (наприклад, дані клієнтів в інтернет-магазині).
  • Відчуття безпеки - користувач, який користується веб-сайтом, може бути впевнений, що надіслана інформація не потрапить до чужих рук. Вони, швидше за все, зроблять покупки або заповнять контактну форму на веб-сайті, захищеному сертифікатом SSL.
  • Надійність  – сертифікат SSL підтверджує довіру до веб-сайту, а з більш просунутими сертифікатами EV також до всієї компанії.
  • Престиж – сертифікат SSL чітко демонструє, що правила безпеки та конфіденційності дуже важливі для вашої компанії/особи.
  • Впізнаваність бренду – сертифікат SSL демонструє потенційним клієнтам, що ви серйозний підрядник, якому можна довіряти.

Ви можете придбати сертифікат SSL в ProHoster. Також для безпеки та конфіденційності можна використовувати ВПН сервіс цієї компанії.

Як працює сертифікат SSL?

У випадку веб-сайтів, які не використовують сертифікат SSL, форми та інша інформація надсилається на сервер через Інтернет у вигляді звичайного тексту, який відносно легко перехопити (особливо в локальній мережі). Якщо на веб-сервері встановлено SSL-сертифікат для зв’язку з браузером, тоді інформація в обох напрямках (між веб-сервером і веб-браузером) надсилається через мережу в зашифрованому вигляді.

Будь ласка, зверніть увагу, що передача даних зашифрована лише для домену, для якого було видано сертифікат SSL. Вам потрібен окремий сертифікат для кожного з ваших доменів.

Коли через веб-браузер встановлюється з’єднання з веб-сайтом, захищеним протоколом SSL, визначаються алгоритми та ключі шифрування, які потім використовуються під час передачі даних між браузерами і сервер WWW. Протокол SSL використовує асиметричну криптографію (з відкритим ключем) для початкової фази підключення, за допомогою якої узгоджуються симетричні ключі, які потім використовуються для шифрування даних.

 

Рубрика - Правозащитник: