01.11.2021, 10:01

Як знайти хорошу бригаду для будівництва та ремонту?

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Якщо ви хочете бути впевнені, що ваш будинок буде побудований добре і добротно або квартира буде якісно модернізована, вам просто потрібна професійна будівельно-ремонтна бригада. Однак часто трапляється так, що компанії з будівельно-ремонтних робіт не завжди відповідають очікуванням, попри гарантії, оперативність та обіцянки високої якості послуг. Як знайти хорошу команду, яка не підведе і виправдає довіру, виконавши всі роботи якісно?

Звичайно, не можна керуватися таким єдиним критерієм, як ціна, тому що "дешево та швидко" дуже часто може означати "погано і з великою затримкою". Тому надійні будівельно-ремонтні бригади вибирайте такими способами.

"Сарафанне радіо"

"Сарафанне радіо" - дуже непоганий спосіб знайти команду професіоналів, які дійсно знають свою справу. Запитайте у ваших друзів або у когось із їхнього оточення, можливо, хтось із них останнім часом замовляв такі послуги. Якщо вони були задоволені, то, безперечно, передадуть вам контакти фірми-виконавця. Пам'ятайте, що найкращою рекламою для будівельно-ремонтної компанії є якісно виконана робота та позитивні рекомендації.

Спеціалізовані сайти

Ще один надійний спосіб – скористатися послугами сайту bobry.com.ua. Цей український проєкт спеціалізується виключно на пошуку будівельників. У цьому і є головна перевага даного сервісу: якщо вам потрібні виключно працівники з архітектури та проєктування, ви легко їх знайдете саме тут, а їхні резюме не загубляться серед мільйонів претендентів на інші спеціальності, що не мають відношення до будівництва або ремонту. Тут можна як знайти будівельників-професіоналів, так і самому уявити себе перед потенційними клієнтами (якщо ви фахівець даного профілю, який шукає роботу та представляє свої послуги – детальніше про проєкт).

Форуми

В інтернеті дуже часто з'являються записи про несумлінні бригади. Щоб дізнатись відгуки про конкретні компанії, варто заглянути на тематичні інтернет-форуми. Такі відгуки, безумовно, потрібно брати до уваги, але не спиратися виключно на них. Іноді негативні записи на форумах є результатом несумлінних дій конкурентів.

Зверніть увагу на портфоліо

Якщо ви хочете бути впевнені, що обрана вами будівельно-ремонтна команда виправдовує ваші очікування, попросіть надати їхні колишні роботи. Добре було б при цьому дістатися до тих, які не представлені на сайті компанії - зазвичай там публікуються лише найкращі роботи. Ви повинні бути впевнені в тому, що компанія насправді відрізняється 100% надійності та професіоналізму.

Не наймайте спеціалістів "широкого профілю"

Замовлення будівельної компанії, яка виконує комплексні послуги, не завжди є найкращою ідеєю, якщо справа стосується не просто косметичного ремонту на невеликій площі, а будівлі будинку. Так, це одне з дешевих рішень, але не завжди воно виявляється правильним. Тому краще вибирати бригади, які спеціалізується на окремих роботах, наприклад, укладання покрівлі, укладання плитки, монтажні вікна і т. д.

Зверніть увагу на термін виконання

Кожному хочеться, щоб роботи з ремонту / будівництва були виконані максимально швидко і в короткий термін, тому спеціалізовані компанії дуже часто рекламують себе таким девізом. Однак у цьому випадку будьте пильні, тому що не завжди швидке виконання замовлення означатиме якість. Авторитетні компанії, як правило, характеризуються тривалим часом очікування. А обіцянка швидкого завершення робіт може означати, що команда недостатньо хороша, або не має клієнтів, або не виконує свої роботи якісно.

Вибір фахівців у цій сфері - не з легких. Тому варто детально ознайомитися з рекомендаціями, які вже існують проєкт, а також вартістю виконання робіт та терміном їх реалізації. Пам'ятайте також про договір, у якому потрібно прописати основні пункти (термін виконання, обсяг робіт, зарплату), щоб уникнути можливих претензій.

Теги новин: 
Рубрика - Правозащитник: