В чому полягає секрет прекрасної фізичної форми японців?
Чи відомо вам, що в Японії столітніх мешканців проживає найбільше у світі? І не просто довгожителів, а японців, які менше страждають на вікові хвороби та знаходяться у чудовій фізичній формі. Можливо хтось цей феномен пояснює спадковістю, але генетика в цьому питанні відіграє лише частково. Вчені визначили, що тривалість життя японців залежить від п’яти факторів: здорове харчування, позитивний настрій, високий рівень фізичної активності, вміння впоратися зі стресом, гармонія з природою. Цікаво, що всі вчені одностайно на перше місце ставлять харчування. Японська кухня це збалансоване харчування з мінімальним вживанням оброблених продуктів. І з абсолютною впевненістю до такої їжі можна віднести суші. З доставкою суші у Львові завжди можна замовити роли, які містять багато смачної та свіжої риби.
Суші - збалансована їжа
Ми знаємо, що в меню мешканців Країни Вранішнього Сонця переважають страви, які містять багато поживних речовин, включно з вітамінами та мінералами. Раціон місцевих жителів майже не містить тваринних жирів, цукру і солі. Головними продуктами японців є риба, водорості, рис, овочі, фрукти, сир і багато зеленого чаю.
Суші - страва, яка складається з основних інгредієнтів, як риба, рис, водорості. Речовини, які входять до складу харчових продуктів, виконують основні функції:
- Будівельні - протеїни постачають необхідний матеріал для будови нових клітин;
- Енергетичні - вуглеводи та ненасичені жири надають необхідну енергію, яка потрібна для процесу кровообігу, роботи мозку, м’язової активності та інші;
- Захисну - вітаміни та мікроелементи надають організму здатність захищатися від багатьох хвороб.
Помірність в їжі
Не можна забувати про ще одне основне правило в японській харчовій культурі - помірність. Невеликі порції - це те, що робить корисною японську кухню. Адже навіть сама здорова їжа потребує помірності. Під час трапези японці не поспішають втамувати голод, а перш за все отримують насолоду від зовнішнього виду страви. Японський гурман ставиться до процесу трапези з особливою повагою. Для них дуже важливо не те, що їдять, а і як їдять. Японці вважають, що треба вставати з-за столу, коли наситишся на 80 відсотків. Цьому японці привчають і дітей. У навчальній школі японських школярів навчають правил здорового харчування. Можливо, тому японська кухня і вважається корисною.
Ви також можете спробувати страви з японської кухні, з турботою приготовані кухарями Monosushi.