29.07.2024, 19:32

Екологічно чисті матеріали для виготовлення труни

Ольга Григоренко | Всі новини автора
ціни на труну

Враховуючи сучасний стан екології, все більше небайдужих громадських діячів, дизайнерів та просто людей, які зацікавлені в створенні безпечного навколишнього середовища, пропонують замовити труну з екологічно-чистих матеріалів. Варіантів організувати «зелений» ритуал поховання наразі багато, тому є сенс більш детально ознайомитися з цікавими прикладами. Плюс: ціна на труну, яку можна замовити, залишається на демократичному рівні, що також відбивається на популярності вибору. 

Які екологічно чисті матеріали використовуються для виготовлення труни

Серед цікавих варіантів можна вказати наступні:

  • картон;
  • вовна;
  • бамбук;
  • гіацинт. 

Трохи детальніше. Використання картону, який повністю розпадається в землі, є популярним рішенням. Особливості виконання відбиваються на міцності труни. Показовий приклад: готова модель важить лише 7 кг, але здатна витримати вагу до 165 кг. Технологія виготовлення виключає використання клею або інших хімічних речовин, що робить труну з картону – екологічно чистим рішенням. 

Труни із вовни – це деревний каркас, на який натягуються пасма матеріалу природного походження. Враховуючи особливості конструкції, модель може витримати вагу до 250 кг. Нижня частина додатково має водовідштовхуючу підкладку. 

Ціна на труну з бамбука залишається на максимально доступному рівні, враховуючи вартість матеріалу. Для виготовлення вибирають той сорт, який не їдять панди, тому на житті тварин використання екологічно чистого матеріалу для виготовлення трун не відбивається. 

Цікаве рішення: використання водяного гіацинту. За оцінками експертів ця рослина не несе ніякої користі. Навпаки, враховуючи швидкість розповсюдження, вона може створити перепони там, де є проблеми з доступом до прісної води. По своєму вигляду труни з гіацинту нагадують плетені кошики, але вони виготовлені за всіма ритуальними канонами. 

Цікавий варіант

Якщо цікавить найбільш екологічний матеріал, можна купити труну, яка виготовлена з грибів.  Спеціально вирощений грибний міцелій надає ґрунту користь, переробляючи біологічний матеріал. Плюс: доведено факт очищення ґрунту, що виступає додатковою перевагою використання. Конструкція складається з дерев’яного каркасу, який додатково начинено рослинами для більш швидкої переробки. 

Перелік екологічно чистих матеріалів для виготовлення труни поступово розширюється. І наразі є можливість придбати ритуальний атрибут, використання якого приносить лише користь навколишньому середовищу. 

Рубрика - Правозащитник: