02.08.2024, 12:20

Оренда транспорту для переїзду: переваги та особливості різних варіантів

Ольга Ранська | Всі новини автора
вантажні перевезення

Навіть якщо переїжджати з орендованого житла у власне, цей процес може бути доволі стресовим. А може й не бути, якщо правильно все організувати. Важливим етапом будь-якого переїзду є перевезення речей. Без транспорту тут не обійтись. Але важливо пам’ятати, що у кожному випадку це можуть бути різні варіанти авто, адже вони мають свої переваги та особливості. 

Де шукати авто для перевезення

Доволі часто при переїзді використовується власне авто або шукається транспорт серед знайомих. Це може бути варіантом, але тут є свої ризики:

  • власний автомобіль, особливо якщо він легковий, доведеться завантажувати та розвантажувати кілька разів і габаритні товари в ньому точно не перевезеш;
  • авто знайомих, родичів, друзів може підвести у будь-який момент. Крім того, його також потрібно буде заправити, а найскладніше – знайти тих, хто допоможе у завантаженні та розвантаженні, адже власник транспорту не завжди хоче виконувати ще й ці завдання;
  • знайти автомобіль саме такого розміру, як потрібно для завантаження всього, серед знайомих практично нереально, тому переїзд може затягнутися. 

У таких випадках краще скористатися послугами компаній, які займаються перевезенням вантажів та мають у своєму автопарку різні варіанти – від легкових до вантажних. Наприклад, компанія УРА! Переїзд https://urapereyizd.com.ua/ має і вантажні буси, і вантажівки з різною вантажопідйомністю й об’ємом фургона. 

Чому варто обрати саме спеціалізоване авто

Перевезення меблів, посуду, техніки – це відповідальний процес. Без досвіду можна неправильно їх спакувати, розмістити в автомобілі. Саме тому однією з причин, чому варто замовити саме спеціалізоване авто, є досвідченість тих, хто надає послуги. До того ж у таких випадках можна і навіть варто скористатися послугами вантажників, які перенесуть меблі, якщо потрібно буде, то й запакують всі речі, а вже в новому місці розвантажать. 

Перевезення вантажів спеціалізованим авто:

  • зекономить час, який можна витратити на пошук транспорту. Зазвичай достатньо зайти на сторінку компанії та зробити заявку;
  • спростить переїзд, позбавивши від однієї проблеми, а, якщо врахувати, що в такі послуги може ще входити завантаження і розвантаження. той від кількох одразу;
  • зекономить нервові клітини, бо часто перевезення стає причиною непорозумінь у сім’ї.

вантажні перевезення

Як вибрати автомобіль для перевезення

Якщо користуватися послугами спеціалізованих компаній, то зазвичай її працівники рекомендують певний вид транспорту, залежно від об’єму та розміру, які треба перевезти. Роблячи вибір самостійно, варто врахувати кілька моментів:

  • Кількість та тип. Можна навіть створити попередній список всього, що потребує перевезення.
  • Максимальну висоту, ширину, довжину того, що перевозиться. Наприклад, якщо потрібно транспортувати диван, шафу з меншими за розмірами предметами, то орієнтуватися слід саме на неї.
  • Пристосованість авто до перевезення вантажів при переїзді. Найкраще, якщо воно матиме у фургоні спеціальні кріплення, щоб коробки чи меблі не “їздили” по підлозі під час руху. 

Зазвичай для перевезення під час переїзду використовують кілька варіантів транспорту: вантажівка, вантажний мікроавтобус. Також можна скористатися послугою вантажного таксі або орендувати спеціалізований транспорт для великогабаритних чи нестандартного розміру. Кожен варіант має свої особливості та переваги. 

Оренда вантажного автомобіля: плюси та мінуси

Орендувати вантажну автівку для переїзду – хороше рішення, якщо речей багато, але немає надто габаритних, адже перевезти в ньому всі меблі з дому не завжди можливо. У такого транспорту є кілька важливих переваг:

  • у фургон авто поміщається одночасно і деякі предмети меблів, і дрібні коробки, наприклад, з одягом, книгами, посудом;
  • якщо не замовляти вантажників, то в салоні можна їхати й самому, адже там є два пасажирських місця;
  • попри місткість у такого транспорту невеликі габарити, тому ним легко під’їхати під багатоквартирний будинок, заїхати на подвір’я приватного будинку;
  • вартість такої оренди доволі вигідна. Перевезти можна одразу багато всього. 

Що ж до мінусів, то їх особливо немає, адже при потребі транспортувати вантаж великих або нестандартних розмірів просто потрібно обрати спеціалізований автомобіль. А щоб переїзд був справді легким та комфортним, варто ще скористатися послугами вантажників. 

Вантажний бус: чому варто скористатися його орендою

Переїжджати можна і з невеликою кількістю – наприклад, якщо квартира була орендована. Тоді просто немає великої кількості меблів, книг, посуду та всього того, що люди зазвичай купують у власне житло. В таких випадках саме вантажний бус стане оптимальним варіантом, адже:

  1. Він коштуватиме дешевше оренди вантажівки.
  2. Компактні розміри дозволяють їхати містом, не шукаючи об'їзний маршрут через габаритні розміри. 
  3. Вантажопідйомність та об’єм багажного відділення при цьому всьому доволі високі.
  4. У салоні є два пасажирські місця, тому там можуть їхати вантажники або самі власники. 

Але щось велике та багато речей туди не поміститься, тому це варіант не для глобального переїзду. Наприклад, вантажним бусом можна транспортувати техніку з офісу, перевозити товар з невеликого магазину. Щоб це було максимально вигідно, слід ретельно продумати розміщення усього у фургоні. Якщо неможливо зробити це самостійно, то краще довіритися професійним спеціалістом. Зазвичай у компаній, що надає такі послуги самі вантажники знають, як це зробити. 

вантажні перевезення

Вантажне таксі: які переваги такого варіанту та чи є мінуси

Служби таксі доволі часто перевозять не лише пасажирів, а й надають автомобілі для переїзду. Але тут є свої нюанси. По-перше, якщо викликати вантажне таксі, то в цю послугу не входять вантажники, адже замовлення стосується суто автомобіля. По-друге, оператор не бачить кількості речей та їхнього об’єму, коли вибирає, яке авто відправити. По-третє, такі послуги можуть коштувати доволі дорого, але часто і вони можуть виручити, коли переїзд терміновий, не запланований. 

Але все ж краще розшукати компанію, яка займається переїздами, адже там актуальніший автопарк, що дозволяє вибрати оптимальні варіанти. 

Оренда спеціалізованого транспорту

Якщо вантаж, який потрібно перевезти при переїзді, крихкий, великогабаритний, потребує особливих умов, то варто скористатися орендою спеціалізованої техніки, а пакування та завантаження довірити тим, хто має в цьому досвід. 

Основною перевагою такого варіанту є саме спеціалізованість, тому не доведеться впихати той самий диван, 4-дверну шафу у звичайну вантажівку, а зручно розмістити її в автомобілі для великогабаритних речей. Для крихких товарів, домашнього посуду, люстри можна вибрати авто, які мають кріплення саме для таких варіантів. 

Варто пам’ятати, що такий транспорт відповідно і коштуватиме дещо дорожче інших варіантів. Проте така ціна повністю виправдана тими перевагами – можливість перевезення особливих вантажів, які в цьому випадку є. 

Оптимальні обсяги фургонів для переїзду

Вибираючи, яке ж авто орендувати, можна спиратися на поради спеціалістів. Залежно від площі житла варто вибрати:

  • для переїзду з однокімнатної квартири, квартири-студії оптимальним буде вантажний бус з вантажопідйомністю 500-600 кг. Там можуть поміститися навіть усі речі, якщо немає великогабаритних меблів;
  • якщо йдеться про двокімнатну квартиру, дачу, то краще замовити бус, вантажівку з фургоном в 16 метрів кубічних, адже в такому житлі речей вже дещо більше;
  • простора двокімнатна, трикімнатна квартира - це вже серйозний варіант, тому тут краще брати вантажне авто, об’єм фургона у якого близько трьох тонн. Можна скористатися й вантажним бусом, але тоді доведеться возити речі кілька разів, що однозначно вийде дорожче, а головне - довше. При переїзді час теж має велике значення, бо ще потрібно буде все розвантажити та розмістити у новому приміщенні;
  • переїзд із заміського будинку не обійдеться без вантажного авто з просторим фургоном. А в деяких випадках може знадобитися навіть і спеціалізований транспортний засіб, адже у такому випадку можливі й габаритні меблі. 

Який варіант би не був вибраний, найкраще, щоб транспорт надавала компанія, адже в таких випадках його технічний стан перевіряється і в дорозі не виникне форс-мажорів.

Рубрика - Правозащитник: