06.07.2020, 09:00

На Донбасі введено реєстр постраждалих від російської агресії

На Донбассе введен реестр пострадавших от российской агрессии

У прокуратурі Луганської області введено реєстр постраждалих фізичних і юридичних осіб від злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту на Сході України або пов'язаних з збройною агресією РФ проти України.

Прокуратура Луганської області встановлює осіб, які постраждали від злочинів під час збройного конфлікту на Донбасі, повідомляє Час Пік з посиланням на Прокуратуру Луганської області.

Веденням реєстру займається управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, прокуратури Луганської області.

Відзначається, що згідно з чинним законодавством забезпечується нерозголошення персональних даних.

Постраждалим громадянам це дає можливість отримати відповідний процесуальний статус потерпілого, встановити розмір заподіяної шкоди і звернутися до суду для їх подальшого відшкодування.

"Якщо Вам спричинено шкоду від обстрілів, знищено, пошкоджено або захоплено Ваше майно, звертайтеся до прокуратури Луганської області за адресою: 93408, м. Сєвєродонецьк, вулиця Богдана Ліщини, 27.

Звернення також можна надсилати на електронну поштову адресу: [email protected] або звертатися за телефоном: (06452) 4-13-50", - йдеться у повідомленні прокуратури.

Відзначається, що звернення повинно відповідати вимогам, встановленим ст. 5 Закону України "Про звернення громадян", а саме - в ньому повинні бути вказані прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання.

Письмове звернення повинно бути підписано заявником (заявниками) із зазначенням дати. В електронному зверненні також має бути зазначено електронну поштову адресу, на яку заявнику може бути надіслано відповідь або відомості про інші засоби зв’язку з ним.