08.07.2020, 08:23

На Луганщині триває ліквідація смертоносної лісової пожежі та її наслідків

Луганская, лесные пожары

У Луганській області рятувальники другу добу продовжують боротьбу з масштабною лісовою пожежею. Гасити вогонь заважає суха спекотна погода та сильний вітер. Вогонь залишив без житла десятки сімей і забрав життя щонайменше трьох осіб.

У Новоайдарському районі Луганської області спалахнула масштабна лісова пожежа. Роботі рятувальників заважає спекотна погода та сильний поривчастий вітер (до 25 м/с), повідомляє Час Пік.

Для ліквідації масштабної лісової пожежі на допомогу рятувальникам Луганщини направлені підрозділи ДСНС з Харківської, Донецької, Дніпропетровської і Полтавської областей, військові та співробітники Національної поліції.

"Поліція постійно патрулює місцевість, щоб не допустити фактів мародерства. Я вже говорив з Президентом, головою ГСЧС України та Міністром оборони України про допомогу. Зараз нам були готові направити спеціалізований літак з Харкова, щоб загасити полум'я з повітря, але з того боку нам не підтвердили "режим тиші", - зазначив глава Луганщини Сергій Гайдай.

Пізніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що для ліквідації пожежі на Луганщину з Краматорська вилетіло 2 пожежних літака АН-32П ДСНС України.

"Працює оперативний штаб. Ситуація контролюється. Робимо все, щоб зберегти життя людей", - зазначив Арсен Аваков.

ЗМІ називають різну кількість жертв лісової пожежі. За інформацією начальника відділу по зв'язках з громадськістю ГУ МВС України в Луганській області Тетяни Погукай, на даний момент офіційно підтверджена загибель трьох осіб.

Глава Луганської військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що, за попередніми даними, в результаті лісових пожеж згоріло 5 тис. Гектарів землі.

"У цій пожежі, орієнтовно, згоріло майже 5 тис. гектарів землі. Завтра вже буде чітка цифра ...

Багато будинків зруйновані. Зараз не можна назвати точну цифру. Орієнтовно, тільки по одному Смолянинове, пошкоджені 69 будинків, з яких 23 повністю зруйновані", - розповів глава ЛОДА.

За його словами, причини загоряння ще остаточно не встановлені, версія підпалу також не виключається.

За оперативною інформацією прес-центру ГСЧС України, станом на 07:00 8 липня на території Новоайдарського району спостерігаються окремі осередки горіння лісових масивів поблизу с. Смолянинове (квартали 136, 15, 16, 17, 20, 24), с. Капітанове (квартали 74, 84, 80, 78) і с. Воронове (квартали 24, 25, 26, 31, 32, 33).

Під час гасіння пожежі виявлено тіла 3 загиблих.

Інформація уточнюється. Площа пожежі встановлюється.