08.07.2020, 09:58

Кількість жертв лісової пожежі на Луганщині зросла: в лікарні від опіків померла ще одна людина

Луганская, лесные пожары

У Луганській області вранці в лікарні від опіків померла одна людина, яка постраждала в результаті масштабної лісової пожежі, місцезнаходження одного громадянина поки не встановлено. Таким чином, кількість жертв зросла до 4.

За інформацією поліції, всього евакуйовано 27 мешканців, з них 22 дитини, у двох з яких отруєння продуктами горіння, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Поліції Луганській області.

Поліція, рятувальники, військові та лікарі продовжують працювати на місці ліквідації лісових пожеж та їх наслідків.

Поліцейські протягом всієї ночі патрулювали вулиці, допомагали рятувальникам ліквідувати наслідки пожеж, а також надавали необхідну допомогу місцевим жителям.

За даними Луганського регіонального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, допомога надана 43 постраждалим, з яких 34 на місці (без госпіталізації). Госпіталізовано до лікарень м. Сєвєродонецька та смт Новоайдар - по 7 чоловік.

Нагадаємо, за оперативною інформацією прес-центру ГСЧС України, станом на 07:00 8 липня на території Новоайдарського району спостерігаються окремі осередки горіння лісових масивів поблизу с. Смолянинове (квартали 136, 15, 16, 17, 20, 24), с. Капітанове (квартали 74, 84, 80, 78) і с. Воронове (квартали 24, 25, 26, 31, 32, 33).

Як повідомив директор Департаменту з питань цивільного захисту та територіальної оборони облдержадміністрації Олександр Чалий, сьогодні, 8 липня, проведена аеророзвідка території лісу, де виникла пожежа, і визначено 15 вогнищ горіння хвойної підстилки.

За інформацією прес-служби Луганської ОДА, в результаті пожежі в селищах Олександрівка та Смолянинове 1 тис. абонентів знаходяться без електропостачання. Без газопостачання 1291 абонент в Смолянинове, Гречишкине, Новоахтірці та Олександрівці Новоайдарського району.

Читайте також:

Згоріли десятки будинків і тисячі га лісу: На Луганщині вирують лісові пожежі

На Луганщині триває ліквідація смертоносного лісової пожежі та її наслідків

Луганская, лесные пожары