16.07.2020, 08:38

На установку малих сонячних електростанцій на Донбасі "Нафтогаз" виділить 100 млн гривень

На установку малых солнечных электростанций на Донбассе "Нафтогаз" выделит 100 млн гривен

Кабінет міністрів України підтримав проект розпорядження про реалізацію благодійної програми з підвищення енергетичної безпеки на підконтрольних територіях Донецької та Луганської областей.

Кабмін на засіданні 15 липня ухвалив рішення про реалізацію програми для територіальних громад Донецької та Луганської областей. Фінансування програми може взяти на себе НАК "Нафтогаз України", повідомляє Час Пік.

За словами представника Кабміну у Верховній Раді Василя Мокана, мова йде про можливості реалізації соціальної благодійної програми по встановленню малих сонячних електростанцій.

"Йдеться про можливість реалізації соціальної благодійної програми із встановлення малих сонячних електростанцій на дахах будинків та споруд, а також улаштування на базі фотоелектричних модулів освітлення пішоходних переходів та місць загального користування на території громад населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення у Донецькій та Луганській областях", - написав Мокан на своїй сторінці в мережі Facebook.

За його словами, благодійні кошти на загальну суму до 100 млн грн власникам цих об'єктів і споруд будуть виділені АТ "НАК "Нафтогаз України" або його афілійованими підприємствами.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розраховує, що НАК "Нафтогаз України" приєднається до фінансування програми підвищення енергетичної безпеки соціальної інфраструктури на підконтрольних територіях Донбасу.

"Ідеться про соціально-благодійну програму з підвищення енергетичної безпеки. Ця програма дасть змогу створювати малі сонячні електростанції в школах, лікарнях, дитячих садках та іншій соціальній інфраструктурі. Сподіваємося, що "Нафтогаз України" підтримає в цьому уряд і профінансує відповідну програму у вигляді гуманітарної акції", - сказав Денис Шмигаль на засіданні уряду.

За його словами, реалізація такої програми буде одним з кроків до розвитку регіону і країни в цілому.

Читайте також:

В Україні з 1 серпня на 54,6% збільшиться тариф "Укренерго" на передачу електроенергії

Тарифи на електрику для населення не підвищаться, - заява Міненерго

В Україні ввели нові правила отримання водійського посвідчення