16.07.2020, 13:04

На Донбасі бойовики встановили заборонений вибуховий пристрій поблизу мирного селища

На Донбассе боевики установили запрещенное взрывное устройство "Охота" вблизи мирного поселка

На Донбасі бойовики російсько-окупаційних військ використовують заборонені міжнародними конвенціями протипіхотні міни російського виробництва. Поблизу селища на Луганщині члени НВФ встановили неконтактні вибуховий пристрій "Охота", його застосування заборонено Оттавською конвенцією 1997 року.

Вибухівка була виявлена ​​військовослужбовцями підрозділів ООС поблизу селища Новотошківка Попаснянського району Луганської області, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-центр СБУ.

НВУ-П "Охота" складається з п’яти протипіхотних мін, які приводяться в дію під час реєстрації руху людини через установлені на місцевості сейсмічні датчики. Небезпечний радіус ураження від центру встановлення блоку управління сягає 30 метрів.

Встановлений бойовиками вибуховий пристрій "Охота" поблизу населеного пункту у лінії розмежування становило потенційну загрозу для місцевих жителів.

Міни, що складали комплект вибухового пристрою, знищені на місці військовослужбовцями інженерно-саперного підрозділу ООС.

Неконтактний детонатор вилучили слідчі СБУ для його залучення в якості речового доказу до матеріалів відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення осіб, причетних до протиправної діяльності.

За даними СБУ, в першому півріччі 2020 року на Луганщині виявлено більше 30 одиниць вогнепальної стрілецької зброї, майже 550 мін, гранат і гранатометним пострілів, понад 100 кг вибухівки та майже 15 тис. Патронів різного калібру.

Читайте також: Окупанти не випускають абітурієнтів з ОРДЛО для вступу до українських ВНЗ

На Донбассе боевики установили запрещенное взрывное устройство "Охота" вблизи мирного поселка На Донбассе боевики установили запрещенное взрывное устройство "Охота" вблизи мирного поселка