24.07.2020, 10:06

"Повилазили, виродки!": У Лисичанську в річницю визволення міста вандали спаплюжили пам'ятник загиблим воїнам

Лисичанск, вандализм

У Лисичанську відзначають шосту річницю з дня визволення міста від окупаційних військ. Любителі "русского мира" вже "привітали" лисичан, обливши фарбою пам'ятник загиблим визволителям міста.

У Лисичанську 24 липня відзначають 6-ю річницю з дня визволення міста від російської окупації. Поки місто готується урочисто відсвяткувати знаменну дату, вандали-сепаратисти вирішили по-своєму "відзначитися", повідомляє Час Пік.

Шість років тому, з 19 по 24 липня 2014 року українські військові звільнили від російських окупантів чотири міста Луганської області - Рубіжне, Сєвєродонецьк, Попасную та Лисичанськ.

Активні бойові дії в Лисичанську проходили 22-24 липня 2014 року. 24 липня бійці батальйону спецпризначення НГУ "Донбас" підняли український прапор над будівлею Лисичанської міської ради.

У боях за Лисичанськ від кулі снайпера 23 липня 2014 р. загинув полковник Олександр Радієвський. Намагаючись врятувати свого командира також загинули комбат Криворізької бригади Нацгвардії підполковник Павло Сницар та солдат Ігор Коцяр.

Жителі Лисичанська шанують пам'ять загиблих героїв. В їх честь в місті встановлені пам'ятні знаки, до яких вдячні лисичане покладають квіти.

Однак, судячи з того, що сталося в ніч на 24 липня, в місті залишилися "шанувальники" "русского мира".

Лисичанський активіст та волонтер Дмитро Михайлов на своїй сторінці в Facebook розмістив знімок, на якому видно, що пам'ятний знак загиблим героям, розташований по вул. Першотравневій (р-н Пролетаського моста, колишнього центру зайнятості) облитий фарбою.

Лисичанську в річницю визволення міста від окупантів вандали облили фарбою пам'ятник загиблим визволителям", - написав активіст.

памятник

памятник

Пост з'явився в мережі менше години назад, проте його вже активно коментують жителі Лисичанська. Головне, що хочуть донести патріоти - "На зло ворогу, Лисичанськ - це Україна!"

Лисичанск

Читайте новини міста:

Скандал в Лисичанську: Як сприйняли дорогу "тусовку" на території лікарні "Сольве" жителі міста

З Лисичанська запустили додатковий поїзд: маршрут поїзда проходить через Київ і Харків

У Лисичанську закриють ряд котелень: люди взимку залишаться без опалення і гарячої води

]]>]]>Читайте останні новини Лисичанська у своєму смартфоні в додатку ]]>Час Пік]]>