28.07.2020, 12:52

Лисичанськ і анархія: що буде в місті до затвердження керівника ВЦА

лога

Сьогодні, 28 липня, відбувся брифінг голови Луганської ОДА, на якому розглядалися ключові питання, пов'язані зі створенням в Лисичанську ВЦА.

Нагадаємо, 27 липня в Лисичанську (Луганська область) указом Президента України утворено військово-цивільну адміністрацію. Голова Луганської ОДА на брифінгу повідомив, чи не виникне в місті анархія, поки керівник ВЦА не затверджений, повідомляє Час Пік.

В ході брифінгу Гайдай пояснив, коли буде затверджений Керівник ВЦА і чи не почнеться в місті анархія, оскільки з моменту підписання указу про створення ВЦА Лисичанська міськрада припиняє свою діяльність.

За словами глави ЛОДА, на даний момент вже є кандидати, вони узгоджуються керівництвом ООС, і в найближчі дні стане відомо ім'я глави ВЦА. Тому в місті ніякої анархії не буде. Щоб бюрократичні моменти пройшли швидше, він пообіцяв особисто контролювати і погоджувати дану діяльність.

Крім того, Гайдай запевнив, що робота міста до затвердження керівника ВЦА не зупиниться.

"Робота міста за захищеними статтями йтиме і далі", - заявив Гайдай. Тому проблеми з фінансуванням, в тому числі зарплат, не виникне.

Однак, припинення повноважень Лисичанської влади також означає і призупинення роботи виконавчих служб міста. Про це розповіла екс-депутат Лисичанської міської ради Юлія Машута. Зокрема, вона зазначила, що до затвердження нової влади в місті може призупинитися робота соціальних служб, таких як ЦНАП, УПСЗН, позаяк це структурні підрозділи Лисичанської міськради. А це означає, що "загальмується" видача паспортів, матеріальної допомоги, довідок тощо.

Раніше повідомлялося, що у своєму відеозверненні Сергій Гайдай розповів, чого очікувати від введення військово-цивільної адміністрації жителям Лисичанська. За його словами, зміни можна буде побачити вже за півтора-два місяці.

Читайте також: Що означає введення в Лисичанську військово-цивільної адміністрації

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>