31.07.2020, 16:24

Виплат не буде?: Через введення ВГА в Лисичанську і Сєвєродонецьку зупинилася робота виконавчих служб міста

Ольга Романец | Всі новини автора
исполком Лисичанска

27 липня в місті Лисичанськ Луганської області указом президента України утворена військово-цивільна адміністрація. Припинення повноважень міської влади означає зупинку роботи виконавчих служб міста. Так, в місті не працює УПСЗН, ЦНАП та інші установи.

Обурення з цього питання висловили жителі міста в одному з регіональних паблік в соціальній мережі Facebook, передає Час Пік.

Як повідомляють лисичане, УПСЗН прийом громадян не веде, однак, всі працівники на місцях. Крім того, в установі стверджують, що всі рахунки заморожені.

"Сьогодні була там, тільки консультує дівчина. Прийому немає", "Анархія", "Запитала за виплати ... мені відповіли, що рахунки поки заморожені ... можливо виплат в цьому місяці не буде". - пишуть користувачі соцмережі.

Як відомо, дана проблема торкнулася і жителів Сєвєродонецька. 28 липня Зеленський підписав указ про створення в місті ВГА.

"Чи не працює в Сєвєродонецьку, сьогодні прийшла, відправили, вони не повноважні", - пишуть сєверодончани.

Раніше глава ЛОДА Сергій Гайдай стверджував, що робота міста до затвердження керівника ВЦА не зупиниться.

За словами Гайдая, на даний момент вже є кандидати, вони узгоджуються керівництвом ООС, і в найближчі дні стане відомо ім'я глави бютівця. Він також обіцяв, що в місті ніякої анархії не буде. Щоб бюрократичні моменти пройшли швидше, він пообіцяв особисто контролювати і погоджувати дану діяльність.

Однак, вже п'ятий день не працюють ЖКГ, ЦНАП, УПСЗН, відділи охорони здоров'я та освіти, які знаходяться в підпорядкуванні виконкому.

Нагадаємо, Сергій Шилін звернувся до президента Володимиру Зеленському з питанням про освіту в Лисичанську військово-цивільної адміністрації.

Він вважає, що даний указ є порушенням Конституції України та конституційних прав місцевих жителів.

Військово-цивільна адміністрація - це тимчасовий державний орган, який здійснює повноваження міської ради, виконавчих органів міської ради та голови міста. Другими словами, в руках главы ВГА будут сосредоточены все функции и полномочия органов местного самоуправления.

З березня 2020 року в Лисичанську не проходять засідання сесій міськради через неявку депутатів, афілійованих нардепом Сергієм Дунаєвим, який є членом "Опозиційною платформи - За життя".

]]>]]>Читайте последние новости Северодонецка и Лисичанска в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>