05.08.2020, 15:39

Особливий економічний статус Донбасу: Резніков пояснив, що це означає

особый статус

Україна розробляє особливу економічну стратегію розвитку Донбасу, яка перш за все стосуватиметься підконтрольних територій Луганської та Донецької областей.

В авторській статті для американського аналітичного центру Atlantic Council віце-прем'єр-міністр України Олексій Резніков пояснив, як буде відбуватися реінтеграція Донбасу, передає Час Пік.

За словами Рєзнікова, мова йде про позитивні зміни інвестиційного клімату, а також реалізації в регіоні нової економічної моделі. Саме такий зміст він вкладає в поняття "особливий статус".

"Цей підхід, мабуть, найкраще описати як український підхід до поняття" особливий статус "для регіону з метою трансформації інвестиційного клімату та впровадження нової економічної моделі на регіональному рівні", - пише Олексій Резніков.

Віце-прем'єр вважає, що залучення європейських інвестицій перетворить Донбас в прогресивний регіон і дасть нові можливості для розвитку, в тому числі - промислового.

"Ми вважаємо, що реінтеграція Донбасу означає перехід від війни з Росією до європейських можливостям. Як європейські інвестиції перетворили Донбас дев'ятнадцятого століття в один з промислових двигунів континенту, так і друга хвиля міжнародної участі в Східній Україні може створити нову епоху можливостей для зростання", - зазначає чиновник.

Резніков впевнений, що після відновлення підконтрольних Україні територій Донбасу можна буде говорити про повернення окупованих території і їх відновлення. Важливу роль в даній стратегії буде вирішувати фінансування з українського бюджету, а також донорська допомога.

"Вирішальне значення в цьому процесі будуть постійні фінансові вливання з державного бюджету України та поточна донорська допомога", - пише віце-прем'єр.

Резніков закликав міжнародних інвесторів спільно з урядом України приєднатися до процесу відновлення регіону.

Читайте також: Вільна економічна зона на Донбасі: Кравчук озвучив свої перші ініціативи в ТКГ

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>