06.08.2020, 15:22

Чи буде посилений карантин на території Луганщини: рішення комісії ТЕБ та НС

Луганская, карантин

У Сєвєродонецьку відбулося засідання регіональної комісії ТЕБ та НС. Вирішувалося питання про необхідність ослаблення або посилення карантинних заходів на території Луганської області.

У Сєвєродонецьку 6 серпня відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС). Комісією затверджено зміни до протиепідемічних заходів, прийнятих Кабміном, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Згідно з інформацією, озвученою на засіданні, за весь час досліджень в області зареєстровано 791 підозрілий випадок захворювання коронавірусом COVID-19, з яких 136 підтверджено лабораторно. Інтенсивний показник становить 20,48 на 100 тис. населення.

Середній термін лікування становить 24 діб. Серед пацієнтів з COVID-19 немає хворих у важкому стані та тих, кто потребує підключення до апарату ШВЛ.

Основні показники щодо послаблення або запровадження карантинних обмежень: інцидентність за останні сім днів – 1,5; середня кількість тестувань – 52,21; коефіцієнт виявлення випадків інфікування – 0,8 %.

Відзначається, що погіршення епідеміологічної ситуації не спостерігається, підстав стосовно посилення в області карантинних протиепідемічних заходів відсутні.

За даними ЛОДА, з 136 підтверджених випадків COVID-19: 43 осіб - прибули з РФ або ОРДЛО, 10 осіб - з інших регіонів України, 85 осіб - місцева передача коронавирусної інфекції (68 з них - сімейні контакти).

За підсумками засідання, зокрема, доручено забезпечити виконання вимог, визначених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 30.07.2020 №42.

Нагадаємо, забороняється:

- забороняється перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема, респіраторів або захисних масок;

- перебування на вулиці без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи спеціальний статус, без посвідчення про взяття на облік бездомної особи;

- самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації;

- перетин державного кордону іноземцями та особами без громадянства (крім осіб, зазначених у Постанові) без наявного поліса страхування, що виданий страховою компанією, яка зареєстрована в Україні, або іноземною, яка має представництво в нашій країні чи договірні відносини із страховою компанією в Україні, та покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, обсервацією, та діє на строк перебування в Україні;

- перетин КПВВ та виїзд на тимчасово окуповані території іноземцям та особам без громадянства без наявності поліса страхування.

Нагадаємо, вчені провели дослідження, у якому розрахували ризик інфікування коронавірусом COVID-19 в поїздах. Чи є ризик підхопити COVID-19 в поїзді.

Також стало відомо, що з 10 серпня карантин можуть посилити ще в 4 областях, які на даний момент знаходяться в "зеленій" зоні.

Читайте новини регіону:

Обов'язкова самоізоляція: на Донбасі залишили в силі правила карантину для людей, які перетинають КПВВ

Названо найнебезпечніші для купання водойми на Луганщині: результати досліджень

Відключення водоканалів 10 серпня: актуальна інформація від ЛЕО

]]>]]>Читайте останні новини Лисичанська та Сєвєродонецька у своєму смартфоні в додатку ]]>Час Пік]]>