06.08.2020, 20:56

На Луганщині судитимуть учасницю "референдуму" 2014 року, яка ховалася в РФ

суд

Під суд піде учасниця так званого "референдуму" 2014 року на Луганщині, яка більше 2 років переховувалася від слідства в РФ.

Прокурори управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальний акт стосовно мешканки міста Попасна за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст.110 КК України), передає Час Пік з посиланням на пресс-службу відомства. 

За даними слідства, громадянка у якості "члена виборчої комісії" взяла участь в організації та проведенні так званого "референдуму" щодо підтримки "Акту про державну самостійність ЛНР". Жінка здійснювала облік осіб, видавала "бюлетені", слідкувала за процесом голосування на "виборчій дільниці", що розташовувалася у приміщенні навчального закладу.

Після завершення псевдореферендуму та підрахунку "бюлетенів" результати голосування на "дільниці" було передано до "центральної виборчої комісії" для проголошення у подальшому самостійності "Луганської народної республіки".

Понад 2 роки підозрювана переховувалась від правоохоронних органів на території Російської Федерації. Оскільки вона перебувала в розшуку, під час перетину кордону України її було затримано та доставлено до суду для обрання запобіжного заходу.

Читайте також: Особливий економічний статус Донбасу: Резніков пояснив, що це означає

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>