19.08.2020, 13:10

"Так і живемо!": Лисичанськ перетворюється на велике звалище

"Так и живем!": Лисичанск превращается в большую свалку

Жителі Лисичанська вже не перший рік б'ють на сполох, помічаючи, що місто потопає у смітті. Поки лисичане вирішують, хто винен, хто повинен відповідати та прибирати сміття, звалище розростається.

У місцевих паблік в соцмережах багато разів піднімалося питання щодо сміття, яке постійно з'являється на стихійних звалищах в межах міста, повідомляє Час Пік.

Буквально сьогодні з'явився новий пост, у якому мешканка Лисичанська піднімає питання щодо звалища сміття в Ісаєвой балці та занедбаної Братської могили.

В даний час щоб дістатися до пам'ятника потрібно подолати "смугу перешкод" з цілих гір сміття. Несанкціоноване звалище тягнеться через весь пустир від вулиці К. Маркса та до Ісаєвої Балки.

У своєму повідомленні жінка зазначила, що вже звернулася з цього приводу до місцевої влади, але якщо реакції не буде, пропонує організувати "суботник" та своїми силами привести в порядок територію біля Братської могили.

"Написала листа-звернення до голови ВГА Лисичанська Заїці А.С. Зареєструвала та особисто віднесла до приймальні 19.08.2020.

Тема: допомогти з організацією збирання та вивезення сміття, проведення заходів з благоустрою, озеленення (підготовка та посадка дерев, сосни, берези, каштанів і т.д.) та належного санітарного стану всієї території поблизу пам'ятника поховання воїнів, загиблих в 1941-1943 при захисті та звільненні Лисичанська.

Тепер чекаю офіційної відповіді. Якщо відповідь буде затягнута і часу не залишиться до 2 вересня 2020 прошу внести пропозиції про дату та час збору для самостійного проведення "суботника", - написала жителька Лисичанська.

Фотографії звалища, яке утворилося в Ісаєвій балці, також розмістило в мережі КП "Лисичанське КАТП". Знімки, м'яко кажучи, вражають.

Багато лисичане активно коментують пост та фото. Обурені городяни поки не можуть прийти до єдиної думки - хто повинен відповідати та прибирати сміття. Однак багато хто сходиться на думці, що в тому, що місто потопає в бруді, винні самі мешканці Лисичанська.

Лисичанск Лисичанск Лисичанск

Довідка: Ісаєва балка - знакове місце у Лисичанську. Там знаходиться військове поховання солдатів Червоної Армії, загиблих та померлих від ран у госпіталях під час оборони Лисичанська. Всього в Братській могилі покояться 885 воїнів, відомі прізвища лише 205.

У 1985 р. на штучному пагорбі висотою 3,5 м було встановлено прямокутний монолітний камінь. На лицьовій стороні - меморіальна дошка з текстом: "Воїнам Радянської Армії, полеглим в боях при захисті та звільнення міста Лисичанська 1941-1943 р.р.".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк